Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

subtotaal: € 0,00
Zoek: 

Materiaalkeuze traprenovatie

Massief hout traprenovatie eiken

Eikenhout is een van de bekendste houtsoorten. In het algemeen is eiken sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken.

Er is groot verschil tussen het ene eikenhout en het andere. Tot de bekendste handelsgroepen horen Europees eiken: Dit is het traditionele eikenhout, waarvan onder andere de klassieke eiken meubelen en traprenovatie gemaakt zijn. Onze eikenhout is van Europees afkomst. Door de schaarste (en prijs) wordt dit meer en meer vervangen door andere soorten. Amerikaanse wit eiken: is lichter van kleur. Amerikaanse rood eiken: is rozer van kleur. 'Donker eiken' is veelal geen aparte houtsoort maar ontstaat veelal door een behandeling (met ammonia).

Al het eiken wordt geleverd door het geslacht eik, maar de naam wordt ook wel gebruikt voor houtsoorten die in enig opzicht aan eiken doen denken.

Massief hout traprenovatie beuken

Beuken of ook wel beukenhout is een houtsoort, een van de belangrijkste loofhoutsoorten voor de industrie in Nederland en België. Het is het hout van de beuk, een in vrijwel heel Europa algemene boomsoort. In delen van Azië, in Japan en in het oosten van Noord-Amerika komen soorten uit ditzelfde geslacht voor, waarvan het hout bij benadering dezelfde materiaaleigenschappen heeft.

De kleur van het hout varieert, afhankelijk van de herkomst, van witachtig tot licht geelbruin, met donkerbruine spiegels. De nerf van beukenhout is fijn: het is goed te bewerken en te draaien. Beukenhout is een vaste en tamelijk harde houtsoort. Beukenhout wordt veel gebruikt bij het maken van meubels, waaronder traprenovatie.

Massief hout traprenovatie meranti

Meranti is een verzamelnaam voor een aantal houtsoorten, die afkomstig zijn uit Zuidoost-Azië. Het in Nederland geïmporteerde hout is voornamelijk uit Maleisië en Indonesië afkomstig. In Nederland zijn deze op zeer grote schaal gebruikt, en zijn lang het voornaamste (bijna enige) tropische hout geweest dat in de bouw gebruikt werd. Daarom wordt de term "meranti" ook wel onterecht gebruikt als algemene aanduiding voor tropisch hardhout.

Meranti is veelal roodachtig van kleur en wordt zowel tot geschaafd hout als tot multiplex platen verwerkt. Meranti wordt is zeer geschikt voor binnenshuis.

Massief hout traprenovatie grenen

Grenen is na vuren de meest gebruikte naaldhoutsoort in Nederland. In Vlaanderen is het de meest gebruikte houtsoort.

Moderne grenen meubelen zijn veelal gemaakt van het hout van andere Pinus-soorten. Dit wordt veelal geïmporteerd uit Amerika, waar de bomen wat groter worden en minder kwasten bevatten.